TOP Ilmajousitus viat

Yleisimmät Ilmajousituksen viat henkilöautoissa johtuvat seuraavista asioista:

1. Ilmajousipalje vuotaa

  • Oireet: Kompressori käy koko ajan.
  • Auto ei ole vaakatasossa, toinen puoli / pää alempana
  • Meno tuntuu töyssyisemmältä koska vaimennuskyky heikentynyt palkeella

Vika on syytä korjata mahdollisimman nopeasti sillä esimerkiksi kompressori vaurioituu myös nopeasti kuormittuessaan liikaa. Samalla on huollon yhteydessä syytä tarkistaa myös muut ilmajousi komponentit ja niiden kunto. Näin varmistat että kaikki tulee kerralla kuntoon ja autosi toimii jatkossakin luotettavasti. Tämä on pidemmän päälle myös taloudellisesti järkevin ratkaisu.

2. Viallinen kompressori

Kompressori on ilmajousitetussakin autossa kuluva osa joka etenkin ilmajousijärjestelmän vuotaessa / vikaantuessa saattaa käydä jatkuvasti esimerkiksi ilmajousen vuotaessa. Tämä johtaa kompressorin vikaantumiseen. Kauttamme on saatavana laaja valikoima laadukkaita ilmajousituksen kompressoreita kaikille automerkeille. Suurin osa kompressoreista on omassa varastossamme ja toimitus tapahtuu Express-toimituksella

3. Typpitäytön tarve / järjestelmän kuivauksen puutteellinen toiminta

  • Ilmajousituksen vikavalon syttyminen ensimmäisten pakkasten aikaan on melko yleistä. Auto ei nouse lainkaan käynnistyksen jälkeen tai jousitus toimii muuten puutteellisesti. Usein syynä on ilmajousitusjärjestelmässä oleva kosteus joka jäätyessään aiheuttaa ongelmia. Meiltä löydät esimerkiksi ilmajousituksen kuivauspaketit. Säännöllinen typpitäyttö sekä kuivauksen huolto estää ongelman ilmaantumisen.

4. Viallinen ilmajousituksen paineputkisto

Jos ilmajouset / ilmajoustintuet on vasta äskettäin vaihdettu ja auto laskeutuu seisoessaan itsekseen, saattaa vika olla vuotavassa paineputkistossa. Meiltä löydät yleis- sekä automallikohtaiset ilmajousituksen paineletkujen korjaussarjat. inHuoltohintamme niiden vaihdolle on myös erittäin edullinen, yleensä alle 100€ joten itse näitä ei edes kannata välttämättä lähteä vaihtamaan.

5. Viallinen tasonsäädön rele

Rele on kuluva osa etenkin vanhemmissa ilmajousitetuissa autoissa. Onneksi 

6. Viallinen tasonsäädön anturi

Myymme erittäin laadukkkaita ilmajousituksen tasonsäädön antureita. Laatuun kannattaa panostaa näissä osissa sillä halvat kopio anturit eivät yleensä ole kovin pitkäikäisiä ja käytössä aiheuttavat myös jatkuvaa harmia. Vaikka myymämme tasonsäädön anturit ovat OEM-laatua, olemme painaneet niiden hinnan niin alas että kopio / halpis antureita ei yksinkertaisesti kannata ostaa. Tutustu verkkokaupassamme.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.